Katterna

IMG_0308.JPG

Katterna är fem till antal och kommer alla från Norrtälje katthem.

Ruter kom först. Henne valde Cecilia på katthemmet ut för att hon skulle passa vår då ystra dobermann. Inget kan ha varit mer rätt. Så fort hon fick syn på Esther hoppade hon upp på hennes rygg, trampade och spann.

Människor däremot är läskiga. Fast hon har bott här i många år gömmer hon sig om man går emot henne. Fast på natten vill hon dela säng. Hon är väl inte en tamkatt egentligen. Vi delar bara hem.

Sen kom Nikita en liten brunmaskad skönhet som jag inte kunde motstå. Hennes mamma och moster kom till katthemmet från ett vanvårdsärende. De var båda så magra att knotorna stack ut. Till råga på allt ploppade det oväntat ut ungar ur mamman. En av dem var Nikita. Hon är lite udda. Håller sig helst för sig själv. Hon har tydliga åsikter om hur saker ska vara. Vattnet måste bytas innan hon dricker. Man måste ligga på ett särskilt sätt i soffan när man ska kela. För kela tycker hon om. På senare tid har hon börjat acceptera att kela även när man ligger i andra positioner. Nikita brukar sova med mig om hon är inne. Men ofta är hon ute. Är hon inte kan hon väcka mig på natten bara för en kelstund.

Men nu ville jag ha en supersocial katt sa jag till Cecilia. Inga problem! Vi har just fått in en hittekatt som heter Tequila. Hon är översocial. Och så flyttade familjens stora älskling in. Tequila är den underbaraste katt som finns. Hon är som Petssons Findus. Hon ska vara med överallt och kommer springande när hon hör att man kommer hem. Mysigare och roligare katt får man leta efter.

Nu räcker det väl? Nä jag fick ju syn på Norma på katthemmets hemsida. 25% devon rex. Henne måste jag ha! Och så blev det. Gosiga, mysiga Norma flyttade in. Hon visade sig vara lika tokig i hundar som Ruter. Nu är hon och Daphne bästisar. De leker, kelar och sover med varandra. Norma är en verklig sälkskapsdam hon gärna med överallt. Om man stänger dörren till badrummet öppnar hon den för hon ska givetvis vara med när man duschar.

Nu trodde nog även vi att det räckte men så kom Vera. En go tjej som är snäll mot alla. Lite blyg kan hon vara men älskar att bli kliad på magen. Riktigt matglad är hon. Den enda av våra katter som är rund. Hon spinner till och med när hon äter ibland.

En reaktion på ”Katterna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s